2016. január 19., kedd

Egy muszlim tanúbizonyossága Jézusról (béke vele)



Ő Jézus, a Mária fia - béke legyen vele

Ő Isten Igéje, mivel egyetlen Igéjével jött világra, azt mondván "Legyél!" - és ő nyomban lett.

Ő egy lélek Istentől, akit ezen teremtése után a Szentlélek hozott le a Mennyből Máriához (béke reája), és fújta ruhája alá, és ezáltal állapotos lett vele.

Ő volt Allah szeretettje, mivel Ő szereti a teremtményét jobban, mint egy anya a fiát.

Ő Allah Küldötte, aki ily módon apa nélkül született, aki már a bölcsőben is beszélt az emberekhez, és akit Allah elküldött Izrael fiaihoz azzal az üzenettel, hogy térjenek vissza Őhozzá a bűneikből.

Igen, ő (is) elhozta a megváltást! Mert a mi megváltásunk az őszinte megbánás. Aki őszintén elhagyja bűneit és Allah bocsánatát kéri, az megváltásra lelt. Ezt Jézus (béke vele) az Evangélium mai verziói alapján egy apjától elszökött bűnös fiú példázatával tanította meg nekünk, aki a végén visszatérve bűneiért bocsánatot kért apjától, és ő megbocsájtott neki.

Urunk minden őszinte megbánást elfogad, feltételek nélkül. Jézus ezzel elhozta (megtanította) a megváltást anélkül, hogy meg kellett volna halnia.

Ő volt az, aki csodákkal bizonyította küldetésének Isteni eredetét. A leprást meggyógyította, a vakot látóvá tette, a halottat feltámasztotta, az agyagból formált madárba életet lehelt, az emberek magtárait látatlanul is tudtukra adta, és még sok más csoda bizonyítja őt, az előtte érkezett Prófétákhoz hasonlatosan. Ő volt az, aki mellé Urunk a Szentlelket rendelte segítőként.

Ő volt az Izrael fiaihoz küldött legutolsó Próféta Istentől, aki hírül adta őutána az utolsó és mindent kinyilvánító Próféta érkezését (aki a Tóra alapján Izrael fiainak testvérnépéből fog eljönni, Mózes5 18:18).

Az Evangélium egyik mai formája alapján így adta hírül nekünk:

"De mikor eljõ amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem õ magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendõket megjelenti néktek." (János 16:13)

Az eredeti ógörög iratokban említett "Paraklétosz" kicsi módosítással "Periklétosz" a jézusi arámi nyelvre átírva "Ahmedet" jelent. (=Dicsőített)

Jézus eme bizonyosságát Mohamed Prófétánkról (béke legyen velük) eképpen olvashatjuk a Koránban:

"Midőn Máriának fia Jézus így szólt: "Izrael fiai! Allah Küldötte vagyok hozzátok betöltvén, ami előttem a Tórában írva vagyon. És hogy örömhírt adjak nektek egy utánam érkező Küldöttről, akinek a neve Ahmed." (61:6)

Ő volt az, akiről már a Tóra is bizonyosságot tett, aki az Evangéliumot hirdette Allahtól, ám népe részéről kevés kivétellel mégis ellenszegülésre lelt. Leleplezvén a vallással visszaélő álszent papságot, akik a földi vagyon után vágyakozva elutasították üzenetét, merényletet terveztek ellene.

Ám a Magasztos Allah erről tudott, és megmentette őt a Mennybe felemelvén. Egy hasonmását pedig máig abban a hiszemben feszítették meg, hogy őt ölték meg.

Jézus (béke vele) most is fenn van a Mennyben, a Próféták lelkeihez hasonlatosan. A végidők közeledtével vissza fog térni egy damaszkuszi fehér minaret mellett, és a Földön való igazságért fog kiállni.

A végső csatában elpusztítja majd az Antikrisztust, majd a Mahdi uralkodásának végzetén Medinában lesz a teste végső nyugalomra helyezve, Mohamed Prófétánk szent sírja szomszédságában (béke legyen velük).

Elvégre ő is egy ember, egy szükségletektől szenvedő, képességeiben korlátozott biológiai lény. Ahogyan lelke is egy, Allah Igéjével létrejött, a Szentlélek által Máriához közvetített lélek Allahtól.

Ez az én tanúbizonyosságom Jézusról.

Vagyis koráni nevén Íszáról - alajhisszalam

2 megjegyzés:

  1. Mit hisznek, gondolnak a muszlimok Jézusról?
    „A muszlimok igen magasra értékelik Jézust, s az ő kiváló anyját Máriát. A Korán elmondja nekünk, hogy Jézus csodálatos születés gyümölcse, apa nélkül fogant. Jézus példázata olyan Allahnál, mint Ádámé. Porból teremtette őt, majd így szólt:"Légy! És lett." (Korán, 3:59)
    „Mint próféta sok csoda adatott meg neki, mint pl. nem sokkal születése után beszélt anyja erényessége védelmében. Allah egyéb kegyei révén gyógyította a vakot és a beteget, életre keltette a halottat, agyagból galambot alkotott, ám a legfontosabb a küldetés volt, amit hordozott. Ezek a csodák Allah adományaként jöhettek létre, hogy a prófétaság bebizonyosodjon. A Korán tanítása szerint nem feszítették meg a kereszten, henem felemeltetett az Égbe.” (Korán Mária szúra)
    Forrás: http://terebess.hu/keletkultinfo/iszlamkerdes.html

    Ez a szöveg laikusoknak íródott, akik az olvasás kapcsán nyilván el is hiszik, hogy a muszlimok igen magasra értékelik Jézust – elvégre ők mondják, ill. ide ez van írva. De ez a magasra értékelés kb. olyan, mint amikor...

    Forrás: http://darwinkaprazata.blogspot.hu/2016/01/25-kerdes-az-iszlamrol.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://dl.dropboxusercontent.com/u/20343225/books/J%C3%A9zus%20Krisztus.pdf

      Törlés