2016. január 23., szombat

Mikor Isten megszeret téged...


Mikor a Magasztos Allah megszeret téged, hívatja Gábrielt, és azt mondja neki: "Szeretem őt, szeresd te is!" Gábriel ezt elmondja az Angyaloknak az égben: "Allah szereti őt, szeressétek ti is!" És ha megszeretnek téged az egek lakói, akkor megszeretnek majd a Föld lakói is.

Ám az ördög irigysége felbukkan akkor. Mivel ígéretet kapott Allahtól, hogy a Feltámadás Napjáig bebizonyíthatja az ő jobbságát az embernél, ezért Allah az ördögnek hatalmat ad az fölött, akit Ő szeret. Hogy az ördög bizonyíthassa: ő bizony jobb az embernél, ezért ráveszi az embert az ellenszegülésre, ahogyan ő is ellenszegülő.

Az igaz hálaadás avagy ellenszegülés pedig a próbákban mutatkozik be. Hiszen könnyű úgy imádni Allahot, mikor Ő mindent megad nekünk. Egészség, család, pénz, élelem, víz, mindent megad nekünk Allah, ezért ilyen helyzetben könnyű imádni Őt, könnyű hálát adni Neki.

Ezért ha Allah szeret valakit, hagyja az ördögöt próbára tenni őt. Sok rossz fogja őt érni. Akár betegség, akár szerettei halála, akár szűkölködés, akár éhínség, vagy bármi más nehézség, ez mind mind a próbatétel része. Mikor eljő ez az idő, akkor itt az ideje bebizonyítani Allahnak, hogy mi őszintén szeretjük Őt!

Hogyan állhatjuk ki a próbát? Megmaradunk türelmesnek. Alázatosan tűrünk és bírunk, tudván azt, hogy a Sors jó és rossz feléről egyaránt tud Allah, és mindkettőt leírta Ő már az egek és a föld teremtése előtt. Megmaradunk hálásnak, akár még buzgóbban imádjuk az Urat, mint ezelőtt.



Mi lesz velünk, ha kiálltuk a próbát? Ha sikeresen kiálltuk a próbát, akkor a sátán megszégyenülve vesztesként távozik, és a Magasztos Allah meg fogja sokszorosítani áldásait reánk még jobban, mint ezelőtt.

Emlékezzünk Jób prófétánk történetére (béke legyen vele), akinek története példa minden ember számára.

Az ördög ráborította a házat gyermekeire, majd tönkretette az egész vagyonát, majd beteggé tette őt, és végül a feleségét is ellene fordította. De mivel Jób alázatosan tűrte a sorsát és hálás maradt Allahnak, ezért Ura mindezek után meggyógyította, többszörösen visszaadva vagyonát és még több gyermeket ajándékozva neki. És még ígérete teljesítésére a hálátlanná vált szeretett felesége megkorbácsolását is megkönnyítette neki: egy marék fűvel kellett megtennie azt. (béke legyen vele)

Ez Allah szolgáinak a földi élete, egy utazási állomás, egy próbatétel, melynek kiállásában a Mennyország rejlik.

"Próbára lesztek tétetve félelemmel, éhséggel, illetve a vagyonotok, megélhetésetek és gyümölcseitek fogyatkozásával. Örvendeztesd a türelmeseket, akik így szólnak, ha bármi ilyen csapás sújt le reájuk: „Istené vagyunk, és hozzá térünk vissza!” Áldás van rajtuk, és irgalom jár Uruktól. Ők a vezéreltek." (2:155-157)

"Vagy azt gondoltátok-e tán, hogy beléptek a Mennyországba anélkül, hogy előtte nem ér titeket olyan, mint a hajdanvoltakat? Sújtotta őket szegénység és betegség, és megtántorodtak emiatt annyira, hogy még a Próféta és a hívei is így szóltak: „Mikor jő Isten megsegítése?” Igen! Isten megsegítése már közel van!" (2:214)


1 megjegyzés:

  1. "Jób alázatosan tűrte a sorsát..." a kínok kínját élte át! Elképzelni se tudjuk milyen lelki, érzelmi és hitbéli csatát vívott.

    VálaszTörlés