2016. március 28., hétfő

Hogyan válaszoljunk a gyűlöletre?

Napjainkban egyre több kellemetlenség érhet minket az ISIS és a tavalyi menekültválság megjelenése óta felerõsödött iszlamofóbia miatt.

Felerõsödtek az internetes fórumokon és hírek alatti hozzászólásokban lévõ gyülölet.

Mi pedig mondhatjuk nekik, hogy a terroristák túlnyomó többsége nem muszlimnak vallja magát a statisztikák szerint. Mondhatjuk nekik, hogy a 1.7 milliárd muszlim 1%-a se szimpatizál a terrorizmussal. Mondhatjuk nekik, hogy a menekültek vallàsilag sokfélék, nem csak muszlimok. Mondhatjuk nekik, hogy a nõkkel erõszakoskodó bûnözõk fittyet hánynak a vallásban leírt tilalmakra. Az is mondhatjuk nekik, hogy a nemi erõszak a világ minden táján szereplõ jelenség, nem csak a muszlim többséggel rendelkezõ országokban.

De hiába...

Õket nem a valóság érdekli.

Nekik mindig kell az élete elromlásáért felelõs bûnbak.

Õk betegek, ha nincs valaki, akit utálni lehetne.

Régebben a zsidók és cigányok, most pedig a muszlimok és a menekültek.

A szívük beteg. Ha õk elmebetegek, akkor pedig se a jelenlegi törvény, se Isten elõtt nem számolnak el szavaikért és tetteikért.

Durván szólva ilyen esetben õk jobbak bármelyikõnknél, akik elszámolnak tetteikkel.

Ha pedig ép elmével teszik amit tesznek, akkor is lehetnek bármely pillanatban jobbak nálunk.

Omár bin Khattab (elégedettség vele) elõször meg akarta ölni a Prófétát (béke vele), ma pedig ott fekszik mellette a szent sírban.

Khalid bin Walíd (elégedettség vele) kezdetben a muszlimok ellen harcolt az uhudi csatában, késõbb muszlimként a Próféta (béke vele) Allah kardjának nevezte õt.

Amr ibn al-Ász (elégedettség vele) elõször Abesszínába ment a muszlim menekültek után, hogy visszavigye õket az elnyomásba. Késõbb õ lett Egyiptom kormányzója az Iszlám Kalifátusban.

Tehát bárki bármikor jobb lehet nálunk. Ha õk most kimondják a tanúságot, hogy "nincsenek istenek, egy az Isten: Allah, és Mohamed a Prófétája", akkor teljesen tisztává válnak velünk ellentétben

Ezért legyünk türelmes velük, mert ha még Allah nem büntette meg õket, akkor még van lehetõségük.

Addig is, ha zaklatnának minket, csak forduljunk el üres szavaiktól.

"Az Irgalmasnak szolgái, kik alázattal járnak a földön. És mikor a tudatlanok zaklatják õket, békével felelnek" (Korán 25:63)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése