2015. augusztus 29., szombat

Ha szerinted a szélsőségesség csak muszlim jelenség - katt ide!

Míg a média csak a muszlimok által megvetett jelentéktelen kisebbséget nagyítja fel borzalmas tetteik miatt, elfelejtik említeni, hogy más vallások nevében is követnek el borzalmakat.




1. Az Úr Ellenállási Serege (Lord's Resistance Army)

1987-től aktív terrorszervezet főként Ugandában, de a Szudánból levált keresztény többségű Dél-Szudánban, illetve a polgárháború sújtotta Közép Afrikai Köztársaság és Kongói Demokratikus Köztársaság területén is aktívak.
Bűnösök többek között gyermekek bevetéséért, gyermekek szexrabszolgaként való értékesítéséért, csonkításért, emberrablásért és gyilkosságért.
Állításuk szerint egyik céljuk "Uganda kormányzása a Tízparancsolat alapján". Az Egyesült Államok terrorszervezetként tartja számon.



2. Anti-balaka

A polgárháborúba süllyedt Közép Afrikai Köztársaság területén tevékenykedő iszlamofób, magukat kereszténynek nevező gerillacsoportosulások. 2014-ben az Amnesty International jelentése szerint több mészárlást hajtottak végre muzulmán vallású civilek ellen, többeket menekülésre késztetett, és többeket erőszakkal, halálos fenyegetéssel kényszerítettek a keresztény hit felvételére.

Donald Spitz holds Army of God Banner.jpg

3. Az Isten Serege (Army of God)

Ha azt gondoltad, csak az afrikai kontinensen létezik ilyesmi, tévedtél. Az Isten Serege az Egyesült Államok területén tevékenykedik, és állítása alapján az abortusz ellen harcol. Emberrablásokkal és több pokolgépes merénylettel hívták fel magukra a figyelmet.



4. Hutaree

Állításuk szerint ők "keresztény harcosok", a vádak szerint vétkesek egy rendőr meggyilkolásában, és egy temetés ellen végrehajtott pokolgépes merényletben. Fegyveres felkelést terveztek az Egyesült Államokban, ami miatt az FBI házkutatást tartott náluk, és temérdek fegyvert lefoglalt. A fenti képen kilenc letartóztatott tagjuk látható.


5. Tripura Nemzeti Felszabadítási Front

Kelet-India Tripura tartományában tevékenykedő szélsőséges szervezet, akik állításuk szerint a bengáli bevándorlók mellett Tripura teljes kereszténnyé változtatásáért harcolnak. Többek között gyilkosságért, emberrablásért és csoportos szexuális erőszakért vétkesek. India terrorszervezetként tartja számon.


6. Zsidó Védelmi Liga (Jewish Defense League)

Szélsőséges, magukat zsidókként előadó csoport az Egyesült Államokban. Több merényletért is felelősek. Talán legjobban ismert az 1994-es Pátriárkák Barlangja mecset ellen elkövetett merényletük Palesztinában, ahol egy terrorista 29 imádkozó muzulmánt lelőtt, majd magával is végzett. Az Egyesült Államokban eddig 15 emberéletért felelősek. Izrael, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetként tartja számon.



7. 969 Mozgalom

Myanmarban egy szélsőséges, magát buddhistának nevező nacionalista mozgalom, mely az ország nyugati részén élő rohingya muzulmánokat ellenségnek tekinti. Az utóbbi években Myanmarban célzott népirtás történt a rohingyák ellen, akiket a kormány nem ismer el nemzetiségként.


És sorolhatnánk tovább a példákat. Gondolom ennyi elég ahhoz, hogy bizonyossá váljon: a szélsőségesség nem csupán muszlim jelenség.

Nem tudom, hogy ezen szervezetek és mozgalmak mögött állnak-e idegen érdekek, mint ahogyan az ISIS mögött.

Én úgy vélem, minden vallási közösségben a szélsőségesek egy parányi, megvetett kisebbséget alkotnak, és nincs ez másként a muzulmánoknál.

Az ateisták nem mondhatják, hogy ez a vallás hibája, mivel a vallástalanság nevében ugyanúgy követnek el borzalmakat(legismertebb példa a marxista terror).

Úgy vélem, mindannyiunknak el kell ítélni a szélsőségesség minden formáját, bárki ellen is irányul.

És, hogy a terroristáknak a terror a vallása - ők ugyanazok, bármire is hivatkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése